Øjenbehandling

Øjenlidelser som AMD kan med fordel behandles med akupunktur. Dette kræver dog et intensivt forløb med 20 behandlinger over 10 dage. 2 behandlinger om dagen i 5 dage, fri i weekenden og derefter atter 2 behandlinger om dagen i endnu 5 dage. Der laves synstest før behandlingen, efter de første 5 dage og efter behandlingen er fuldført. Herefter kommer du til opfølgende dobbeltbehandling en gang om ugen så længe der er fremskridt og overgår herefter til en dobbeltbehandling om måneden for at vedligeholde resultatet.

Hvad er AMD:

AMD står for Aldersrelateret makula degeneration. ”Aldersrelateret” henviser til, at AMD rammer ældre mennesker. Lidelsen kaldes populært for ”forkalkninger i øjnene” selv om der ikke er tale om forkalkninger, men derimod affaldsstoffer der hober sig op under nethinden.
”Makula” er det område på nethinden bagerst i øjet, som vi bruger til at se skarpt med. Vi bruger makula når vi skal læse, genkende andre mennesker på gaden, se små detaljer osv. Makula hedder på dansk ”den gule plet”.
”Degeneration” betyder, at funktionen i et område af kroppen langsomt bliver dårligere.


AMD betyder altså, at evnen til at se små detaljer hos ældre bliver forringet. I praksis får man sløret centralsyn og dermed svært ved at genkende folk på gaden, man mister læsesynet og kan få svært ved at se dagligdagsting så som tasterne på computerens tastatur, maden på tallerkenen etc. Og ikke mindst siger det sig selv at det kan blive svært at bibeholde sit kørekort. Det er dog vigtigt at mærke sig at man ikke bliver helt blind af AMD, men beholder orienteringssynet.

Moderne akupunktur i kombination med klassisk kinesisk akupunktur har imidlertid vist sig velegnet til bedring af AMD.
 

Læs mere om Moderne Akupunktur